e
Banner

Etiketler: yeşil lojistik



Karbon ayak izi takibi yeşil lojistiğin de önünü açacak



İklim değişikliğine karşı yapılacak mücadelede önemli bir adım olarak kabul edilen Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik ile birçok tesise raporlama zorunluluğu getirildiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu uygulamanın yeşil lojistik uygulamalarının da önünü açacağını söylüyor. Bakan Bayraktar, lojistik sektörü için demiryolu taşımacılığının güçlendirilmesinin emisyonu salımının azalmasına önemli bir katkı sunacağını vurguluyor.





Temiz ve yeşil bir çevre için demiryolu


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın “yeşil, temiz, modern ve küresel ulaştırma sektörüne” yaklaşımı, ekonomik gerekçelerin dışında, insanlığın ve doğanın geleceğine olan endişelerinden kaynaklanıyor. 





Demiryolu ile yeşil, modern ve küresel çok modlu taşımacılık sistemi



Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen “Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023”  25 Şubat 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 




Yeşil lojistik ve tedarik zinciri ile çevre yönetimi


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Yeşil Lojistik

Bugün (2010-2012) artık sektörlerin, fabrikaların, işletmelerin ve firmaların olmazsa olmazı konumuna gelen yeşil lojistik ve yeşil tedarik zinciri, gerek strateji belirlemede gerekse rekabet avantajı yaratmada önemli birer aktör konumuna gelmiştir.





Yeşil taşımacılığın ekseninde demiryolu var


Yayın: 04-12-2012
Kategori: Yeşil Lojistik
Etiketler: yeşil lojistik

20’nci yüzyılın son çeyreğinde demiryolu yeniden keşfedildi, temiz ve yeşil bir dünya için yeni misyon yüklendi. Bu misyon bugün dünyayı bütünleştirmek, gelişmenin önünü açmak, yeşil geleceğe katkı sunmak” olarak tanımlanıyor…





Yeşil Lojistiğe Geçiş Eğitimi İstanbul’da



Yeşil Lojistiğe geçiş eğitimi paketleri lojistik şirketlerinin ve lojistik süreçleri olan firma, kurum ve kuruluşların ” Yük Taşımacılığının ve Lojistik Emisyonlarının Temelleri, Hesaplama, İzleme ve Raporlama” konularında anlaşılabilir ve kapsamlı bir genel bakış sağlar. Eğitim programı lojistik operasyonları, tedarik zinciri ve nakliyenin çevresel performansının geliştirilmesi için ölçülmesinden başlar ana stratejilerin belirlenmesine kadar uzanır.





Türkiye’nin ilk elektrikli ticari araç filosu büyüyor



Türkiye’nin ilk Türk ticari plakalı elektrikli araçlarını 2011’de filosuna dahil eden TNT Ekspres, yeni alımlarla filosunu genişletiyor. Bir elektrikli araçla yılda 1000 litrelik yakıt tasarrufu sağlayan firma, bir elektrikli araçla yılda toplam 2,5 ton CO2 tasarrufu sağlanmış oluyor.





SDV’nin Almanya’daki ilk hibrid kamyonu yollarda



Daha yeşil bir dünya için Almanya’daki ilk hibrid aracını hizmete alan SDV’nin tercihi Mercedes-Benz Atego BlueTec® Hybrid kamyon oldu. Araç Eurocopter şirketinin operasyonlarında kullanılacak ve yılda 60 bin km yol katedecek.




Gefco’dan çevreci Piaggio'ya çevreci taşıma



Türkiye’de de satışa sunulan İtalyan Piaggio ticari araçların İtalya’dan Türkiye’ye nakliyesi Gefco tarafından gemi ile yapıldı. Sınıflarının ilk tam elektrikli hafif ticari aracı olmaları ile dikkat çeken Piaggio ticari araçların gümrükleme ve depolamasını da Gefco üstlendi.




NIVEA’nın tedarik zinciri mavi paletle 'yeşilleniyor'



Almanya merkezli Beiersdorf SA, İspanya ve Portekiz'deki depolama ve dağıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere yıllık 50 bin palet için CHEP’le sözleşme imzaladı. Bu alım, Beiersdorf SA'nın ürün hasarını ve nakliye masraflarını azaltmasına, operasyon verimliliğini artırmasına ve palet kontrolünü en iyi hale getirmesine yardımcı olacak. Mavi paletler çevre üzerinde daha az etki bırakması nedeniyle doğa dostu...